Dokumentarec Samo začeti je treba

Ko sem v januarju 2015 zaključeval svoj prvi dokumentarni projekt o p. Ivanu Žužku DJ si nisem mislil, da bom kdaj še tako padel v ustvarjanje dokumentarnega filma. No, pa me je Matej malo spodbudil in tako sem aprila 2017 pristal v študijskem krožku, katerega akcijski cilj je bil med drugim priprava dokumentarca. Tema: Janez Evangelist Krek.

Kljub temu, da sem po izobrazbi teolog, o Kreku iskreno povedano nisem imel pojma. V zelo zanimivi ekipi smo se tako lotili raziskovanja Krekovega življenja in dela, pripravili smo osnutek scenarija ter se lotili snemanja kar 11 intervjujev z ljudmi, ki jih je Krek tako ali drugače nagovoril.

Potem pa seveda priprava dokončnega scenarija, pa montaža (pri tem projektu sem prvič zagrizel v After Effects :)) in 28. septembra smo v Galeriji Družina v Ljubljani premierno predstavili 47-minutni dokumentarec, ki smo mu dali malce provokativen naslov: Samo začeti je treba.

Kaj me je pri Kreku nagovorilo si lahko prebereš v blogu.

Film v teh dneh potuje po Sloveniji in ga rade volje predstavimo, kamor nas povabijo. Predvidoma bo poleti 2018 objavljen tudi na Youtube. Do takrat pa si lahko ogledaš kratek napovednik.

Deli projekt: