Svetopisemski maraton

Naloga

Digitalizacija projekta Svetopisemski maraton.

Problem

Svetopisemski maraton je dogodek, ki že več kot 10 let povezuje kristjane različnih cerkva ob branju Svetega pisma. Zaradi epidemije Covid-19 pa je bilo v letu 2021 treba celoten dogodek, ki sicer poteka v živo, prenesti na splet: neprekinjeno branje s prenosom v živo, spremljevalne dogodke, sistem za prijavljanje skupin itd.

Rešitev

Ključni element spremembe je bila postavitev nove spletne strani projekta. Poleg osnovnih podatkov o projektu je na njej bila dodana možnost prijav skupin za branje, prijava mini maratonov po lokalnih skupnostih, na njej pa je bil možen tudi ogled spremljevalnih dogodkov.

Branje je vseh 7 dni potekalo preko aplikacije Zoom in povezalo bralce ne le iz Slovenije, ampak tudi iz tujine. Tudi spremljevalni dogodki so potekali na daljavo, z možnostjo sodelovanja udeležencev.

Poleg tega pa sem poskrbel za snemanje in montažo uvodnega in zaključnega dogodka.

Rezultat

143 skupin se je zvrstilo pri branju, skupaj več kot 800 bralcev. Prenos branja je spremljalo tudi po 60 ljudi naenkrat!

Ker je vse potekalo na spletu, so se maratona lahko udeležili tudi posamezniki in skupine, ki se v prejšnjih letih zaradi oddaljenosti niso uspeli.

Ogromno delo je opravila enkratna ekipa prostovoljcev, ki je poskrbela, da je celoten dogodek kljub omejitvam potekal brez težav.

Več odzivov udeležencev pa si lahko preberete tukaj.

Več projektov