9 orodij za boljše objave na družabnih omrežjih

Avtor

Ustvarjanje vsebin za splet je enostavno. Ustvarjanje kvalitetnih vsebin pa je precej težje. Predvsem, ko želimo objavam dodati slike? Katera orodja lahko pomagajo do boljše objave na družabnih omrežjih?

 1. Aplikacija Sveto pismo Youversion

Najbrž niste pomislili nanjo v tem kontekstu. Ta aplikacija z več kot 500 milijoni uporabnikov po vsem svetu je že nekaj časa na voljo tudi v slovenskem jeziku, v njej pa je brezplačno na voljo tudi večina slovenskih prevodov Svetega pisma – od Dalmatina do Slovenskega standardnega prevoda.

Svoje mesto na tem seznamu pa je dobila zaradi enostavne možnosti, kako lahko na sliko dodaš svetopisemski tekst in ga deliš na družabnih omrežjih. Kako se to funkcijo uporablja je prikazano v kratkih video navodilih.

 1. Canva

Če je še ne uporabljate, je zdaj čas, da jo začnete. Canva je za uporabnika preprosto, obenem pa izjemno zmogljivo orodje za izdelavo slik in drugih grafik za objave.

Canva ima že prednastavljene velikosti za objavo na različnih družabnih omrežjih ter tisoče čudovitih predlog, ki jih lahko poljubno spremenite. Prilagajanje barv in pisav je preprosto, dodajanje svojih fotografij prav tako, lahko pa neposredno iščete tudi po nekaterih bazah brezplačnih fotografij.

 1. Pexels

Iščete primerno fotografijo za prispevek na blogu ali pa za objavo na Facebooku? Stran Pexels vam bo pri tem gotovo v pomoč. Ponuja brezplačne fotografije, ki jih lahko uporabite tudi brez navedbe avtorja. Vseeno pa je dobro imeti v mislih dve stvari:

 • Slik z eksplicitno krščansko vsebino ni prav dosti, in ker so brezplačne, se hitro znajdejo tudi na kakšni drugi strani.
 • Ker slike prispevajo uporabniki z vsega sveta, je dobro poiskati take, ki bodo nagovarjale tudi uporabnike v Sloveniji.

Poleg slik nudi Pexels tudi zajetno zbirko brezplačnih videov, ki jih lahko uporabite v svojih video projektih.

 1. Mockuper

Imate novo spletno stran ali aplikacijo? Kaj boljšega, kot da prikažete, kako izgleda na zaslonu! A kaj, ko je tako težko narediti kvalitetno fotografijo zaslona … Brez odsevov, senc, utripanja …

Brez skrbi! Pomagal vam bo Mockuper. Izberite predlogo, naredite in naložite zaslonsko sliko (print screen) na telefonu ali računalniku, in Mockuper bo poskrbel za ostalo.

 1. Remove.bg

Si predstavljate, da lahko enostavno odstranite ozadje na fotografiji? Točno to naredi orodje Remove.bg: odstrani ozadje, tako da na sliki ostanejo samo ljudje. Super za pripravo raznih objav za družabna omrežja!

Sliko prenesete z brezbarvnim ozadjem, in jo lahko uporabite za oblikovanje objave, npr. v Canvi.

 1. Fotoram

Želite sliko obrezati, zamegliti, dodati okvir, ali pa morda ustvariti kolaž iz več fotografij? Fotoram poleg tega ponuja različne učinke in filtre, da bodo slike zares zasijale.

 1. Squoosh

Običajni zasloni v polni visoki ločljivosti (fullHD) prikažejo okrog 2 milijona točk (pixlov). Večina pametnih telefonov pa dela fotografije, ki so tudi po 10x večje. Torej 10x prevelike za uporabo na spletu, pa naj bo to objava na blogu ali pošiljanje po e-pošti.

Squoosh je orodje, s katerim lahko sliko hitro zmanjšate. Enostaven predogled prej/potem pa pomogoča, da lažje določite željene nastavitve.

 1. TinyPNG

Če pa slike že imate v pravi resoluciji, želite pa jih samo še stisniti, da dodatno pospešite delovanje spletne strani, uporabite TinyPNG. S tem orodjem lahko zmanjšate velikost slik v .jpg ali .png formatu. Spletna stran (in njeni uporabniki) vam bo hvaležna 🙂

 1. Brandmark

Oblikovanje logotipa in celostne grafične podobe je običajno dolg proces in za večje projekte je še vedno najbolje, da se delo zaupa izkušenemu oblikovalcu. Za manjše projekte in pobude pa je Brandmark super rešitev. Vnesete naziv, slogan, par ključnih besed in več deset predlogov logotipa je pripravljenih! Morda pa najdete primernega.

Katera orodja pa vi uporabljate za boljše objave na družabnih omrežjih?

Morda vas zanima tudi …

Zadnji projekti