ManageWP – orodje za enostavno upravljanje WordPress spletnih strani

Avtor

Leta 2015 sem postavil svojo prvo spletno stran v sistemu WordPress. To je bila stran za projekt Globalna Slovenija, ki smo ga na Socialni akademiji izvajali za pomoč mladim, ki so odhajali v tujino. Stran sicer več ni dostopna, tudi sicer ni bila nič posebnega, sem se pa ob njej ogromno naučil. Recimo to, da neposodobljene teme in vtičniki povzročajo nočne more.

Če upravljaš kakšno spletno stran veš, da se moraš za posodobitev najprej prijaviti kot administrator, preveriti za posodobitve, in potem tudi posodobiti teme in vtičnike. Pa še preveriti, da ni pri posodobitvi prišlo do kakšne napake.

Do danes sem postavil več kot 50 spletnih strani, od katerih večino tudi redno vzdržujem. Prvih nekaj strani sem še vzdrževal ročno, a to je z večanjem števila strani zahtevalo vedno več časa. Dokler nisem našel rešitve …

ManageWP

Si predstavljaš, da imaš orodje, ki ti preveri za posodobitve na vseh straneh, ki jih upravljaš, in ki ti omogoča, da posodobitve z enim klikom tudi opraviš? No, jaz ga imam 🙂 In odkar sem ga pred leti odkril, si težko predstavljam delo brez njega. To orodje se imenuje ManageWP.

Ob prijavi v sistem ManageWP preveri vse strani, ki jih upravljam. Z enim klikom lahko zdaj posodobim vse vtičnike, teme in jedro WordPressa, pa tudi počistim spam komentarje, revizije prispevkov in odvečne vsebine iz baze spletne strani. Nič več ročnega prijavljanja v 50 strani!

Še nekaj bonbončkov

Posodobitve so le ena od funkcij, ki jih ManageWP ponuja. Naj naštejem še nekatere, ki jih sam redno uporabljam.

  1. Prijava z enim klikom. V katerokoli stran, ki jo upravljam, se lahko prijavim z enim klikom. Enostavno!
  2. Varnostne kopije. Včasih se zgodi, da po posodobitvi na strani kaj ne dela, kot bi moralo. ManageWP omogoča enostavne varnostne kopije, ki jih hitro lahko obnoviš.
  3. Obveščanje o nedelujoči strani. Je stran nedosegljiva? ManageWP te lahko o tem obvesti. Prav tako te obvesti, če pride do napak pri posodobitvah itd.
  4. Upravljanje uporabnikov. Bi rad dodal novega uporabnika na stran? To lahko narediš kar v ManageWP. Prav tako lahko spremeniš uporabniške vloge, ponastaviš gesla, …
  5. Poročilo za naročnika. Želiš predstaviti, kaj vse je bilo na strani narejeno v preteklem letu? Z nekaj kliki lahko ustvariš elegantno poročilo za naročnika. Ali pa za svoj arhiv.

Koliko pa to stane?

To je pa najboljša stvar: ManageWP je brezplačen. Na voljo pa so nekateri plačljivi dodatki, ki pa imajo zelo ugodne cene.

Skratka, če upravljaš več kot 3 WordPress strani, ti toplo priporočam ManageWP. Če te zanima več mi piši in z veseljem ti razložim.

Morda vas zanima tudi …

Zadnji projekti